Стара Загора се радва на победата на „Берое”

21:22, 02 юли 15 / Спорт 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Цяла Стара Загора се радва на победата на „Берое”. Клаксони се чуват по улиците на града, социалните мрежи се взривиха от суперлативи за мача.

Преди минути отборът на Петър Хубчев спечели убедителна победа с 2:0 над литовския „Атлантис” в Клайпеда. Така „зелените” сложиха край на двегодишното си отсъствие от евротурнирите с победа в първия квалификационен кръг на Лига Европа.  

Първото попадение бе на новото попълнение Спас Делев в 60-ата минута на срещата. След подаване от Атанас Зехиров, футболистът остана сам срещу вратаря в наказателното поле и прати топката в мрежата.

След няколко сериозни пропуска на гостите дойде и второто попадение, дело на Георги Божилов. В 83-та минута той се възползва от разбъркване в наказателното поле на „Атлантас” и вкара топката във вратата на противника след центриране на Атанас Зехиров от пряк свободен удар.

Така заралии постигнаха комфортен аванс преди реванша в Стара Загора на 9 юли. С днешния успех „Берое” вече има 11 победи, 5 равенства и 11 загуби в мачове от европейските клубни турнири при голова разлика 45:33.

Ако „Берое” отстрани „Атлантас” следващата седмица в Стара Загора, ще се изправи най-вероятно срещу датския „Брьондби”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама