Д-р Стефан Шишков е кандидатът на БСП за кмет на Стара Загора

19:31, 04 юли 15 / Политика 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Неврохирургът д-р Стефан Шишков е кандидатът на БСП за кмет на Стара Загора. Той бе избран с 94 гласа на днешното заседание на 47-та общинска  конференция на БСП.

Шишков спечели убедително гласуването измежду трима кандидати.

„Ще се боря до последна капка кръв”, емоционално обеща пред съпартийците си д-р Шишков.

За водач на листата с общински съветници от Коалиция „БСП лява България – за Стара Загора” единодушно бе избрана Валентина Бонева, председател на Общинския съвет на БСП в Стара Загора. Тя оповести и целите, които си поставят старозагорските социалисти -спечелване на избора за кмет на Стара Загора, удвояване броя на общинсикте съветници от Коалицията и кметове на минимум 1/ 3 от селата в общината.

„Това е битка за Стара Загора. От утре няма място за сърдене, да си подадем ръце и да работим, защото само ако сме единни, ще ни повярват”, каза пред участниците в конференцията Драгомир Стойнев, зам.-председател на БСП и старозагорски депутат.  „Д-р Шишков поема огромна лична отговорност. Но той е свикнал да поема отговорност като неврохирург – една от най-тежките професии, в които трябва да се вземат трудни решения на секундата.  Той е и партиен човек, и с опит като общински съветник, и с административен опит.  А това е дефицит в политиката”, каза още Стойнев.

 „Ще поема задачата.Свикнал съм и ще продължа да работя в екип. Наясно сме с реалностите, с представянето на основния ни опонент – кметът на ГЕРБ, но целта ми е да пренаредя приоритетите на общината. Погледът трябва да бъде към хората”, категоричен бе кандидатът за кмет д-р Шишков.Според него в момента приоритет на общината е да прави инфраструктура.  Това трябва да продължи, но на първо място трябва да бъдат поставени хората, а не асфалтирането. „Основният приоритет, според мен, е инвестицията в бъдещето. Днес общината изглежда добре. Но, за да има развитие и утре, приоритет трябва да станат общинското образование, бизнессредата и здравеопазването. Трябва да има по-гъвкаво отношение към нуждите на бизнеса в региона и да съобрази образователната структура с тях. Качеството на професионалното образованието ще е ключово за развитието на общината”, каза още кандидатът.  „Здравето е първа ценност за хората, а общинската здравна политика е лакмусът затова, доколко е отговорна една община към хората си”, допълни д-р Шишков.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама