Събраха в едно делата за Общинския съвет в Павел баня

09:33, 05 юли 15 25 275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Делата образувани по жалби на общински съветници в Павел баня срещу решението на Общинската избирателна комисия за прекратяване на работата им да бъдат събрани в едно, решиха съдии от Административния съд в Стара Загора.

Подадени са общо четири жалби от различни общински съветници срещу Решение № 218/ 19.06.2015 г. на Общинска избирателна комисия Павел баня, с което са прекратени предсрочно правомощията на Общински съвет – Павел баня.

 Според  административните съдии предмет на обжалване и съответно на съдебен контрол за законосъобразност е едни и същ административен акт, затова  делата трябва да бъдат съединени за съвместно разглеждане в едно производство и постановяване на един съдебен акт.

Затова всички жалби са присъединени към  административно  дело № 255/ 2015 г. за съвместно разглеждане.                                           

Общинската избирателна комисия на Павел баня прекрати правомощията на Общинския съвет (ОбС), заради липсата на легитимни заседания през последните три месеца на 19 юни. 

На 22 юни председателят на Общинския съвет  Христина Петрова свика извънредно заседание, но не бе събран кворум и то бе отложено.  Още тогава тя каза, че общинските съветници ще обжалват решението на общинската избирателна комисия (ОИК) пред ЦИК и административния съд в Стара Загора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама