Засекретиха протокола на експертите за падналата гимназия в Казанлък

08:54, 08 юли 15 25 245 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Засекретиха протокола на Техническата експертна комисия  /ТЕК/ за проучване и документиране на срутването в  Природо-математическата гимназия в Казанлък. Протоколът не е одобрен от началника на Регионален отдел „Национален строителен контрол“ Стара Загора, стана ясно от съобщение на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) в отговор на поисканата информация от медиите за съдържанието му.

„В този смисъл, заключенията, препоръките и констатациите по неодобрения протокол на  Комисията не могат да служат като безспорно установени факти и обстоятелства, още повече, че причината за неодобряването му е липсата на коректно проведено цялостно обследване на аварията въз основа на изготвена техническа ескпертиза. Тъй като заключенията на ТЕК са частични, без да са базирани на изготвена ескпертна оценка, то те не могат да се считат за коректни и не следва да се коментират”, обясняват още от МРРБ.

От министерството съобщават още, че едва след приключване работата на новата  експертна комисия и одобряване на протокола й, ще бъде възможно предоставянето на коректна и достоверна информация за установените обстоятелства около срутването на част от сградата на гимназията.

Новата комисия трябва да бъде назначена в седемдневен срок, който тече от вчера.

Припомняме, че на 22 юни т. г. около обяд рухнаха  50 кв. м от южната фасада на Природо-математическата гимназия в Казанлък, а  малко сред 17 часа  падна цялата фасада. Изкопът до нея погълна два кабинета и едно хранилище. За щастие пострадали няма. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама