Хиляди ще протестират в Стара Загора за цената на тока

07:05, 29 юли 15 25 792 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хиляди работници и служители в старозагорски предприятия ще излязат отново на протест днес срещу увеличаването на ставката „задължение към обществото”  в цената на тока за бизнеса.

„Протестното шествие се подкрепя активно и от синдикални организации, и от работници, което показва,  че голяма част от гражданите в България са разбрали, че едно повишение на цената на електроенергията за стопански потребители ще рефлектира и върху обикновените хора. И Клубът на работодателя подкрепя протеста”, се казва в писмо на местната структура.

„Протестните действия на обединения български бизнес, проведени на 26 юни 2015 г. срещу планираното повишение на цената на електроенергията, в които Стара Загора участва най-активно, както и усилията на национално представителни работодателски организации, заедно с редица браншови и други бизнес организации, не доведоха до желаните резултати. Поетите ангажименти от различни институции в страната не бяха спазени”, се казва в призива на работодателските организации.  

 Протестните прояви включват спиране на производствените процеси в предприятията от 11:00 до 12:00 часа и протестно шествие на ръководители, работници и служители, работещи в предприятия от Стара Загора.

То ще тръгне от Индустриалната зона и ще завърши пред сградата на Областната управа. Там ще има митинг, на който отново ще се поискат адекватни действия и реформи в енергетиката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама