От Бузлуджа социалистите тръгнаха към победа в местните избори

16:09, 01 авг 15 / Политика 25 425 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Победа в местните избори си пожелаха всички над 40 хиляди членове и симпатизанти на БСП, които се събраха на традиционния събор на Левицата на връх Бузлуджа.

За пореден път тук  дойде и 105-годишния Асен Костов, който е член на партията от 85 години и енай-възрастният  социалист в Европа. Тук бяха и четиримесечната дъщеря на Радина и Явор Гечеви, както и малките Тереза и Симеон от Троян  с фланелки „Моята първа Бузлуджа”.

Кандидатът за кмет на Стара Загора д-р Стефан Шишков пък пристигна яхнал  мощен мотор „Ямаха Драг стар”, който имал от четири години. „Винаги съм харесвал моторите, карам от много години, но откакто имам този, се запалих много”, сподели д-р Шишков.  Е, съпругата му се казва Петя, не Елена, но и тя обичала високите скорости.  Тук бяха и старозагорските депутати Драгомир Стойнев и Георги Гьоков. На събора дойде и Стефан Манчоров, издигнат за кмет на Казанлък от инициативен комитет.

Точно в 11.00 часа на трибуната се качиха председателят на БСП Михаил Миков, лидерът на ПЕС Сергей Станишев, представители на партиите от Коалиция „БСП лява България”, както и кандидати за кметове от цялата страна.

„Всяка година идваме тук заради Вас. БСП е жива, защото ви има Вас с битките, които изнасяте във всяка кампания”, каза пред множеството лидерът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев. "Европа боледува. Прекрасната идея Европейски съюз хората да живеят в мир, солидарност, всеки да има достоен живот, вече не вдъхновява много хора, много хора са отчаяни и търсят посоки", каза още президентът на ПЕС и добави, че нейната мисия е  да върне на Европа социалното, човешкото начало, така че всеки човек да види перспектива. Но затова трябвали силни национални партии като БСП.

"В България виждаме управление на сделката, на статуквото - управление, което е създадено да консумира власт, да разпределя интереси. Както навсякъде в Европа, десните управления изпускат човека - най-важното, който трябва да получи перспектива и подкрепа", допълни Станишев. Той призова хората да подкрепят БСП на местните избори наесен, защото това е партията, която ще се бори за правото на живот, на дом, на работа, на достойно заплащане, на достъп до здравеопазване и образование.

«България трябва да има самостоятелна външна политика, която казва "Не" на санкциите срещу Русия, «не» на компрадорското поведение, а заедно всички партии да отстояват интересите на България пред европейските институции», каза Михаил Миков. Той посочи, че БСП е истинска партия, която е успяла да оцелее през последните 25 години, въпреки че били създавани много различни лъскави политически проекти в български и чужди лаборатории. Целта била да убедят хората, че да се продава политика и прах за пране е едно и също нещо. По думите му през последната година БСП е минала през труден избор, но тя е единствената представителната алтернатива на днешното управление. Миков предупреди, че десните сили не пестят средства и договорки, за да ги има във властта.»От утре започва походът към местната власт. Това е нашата България, за която ние тръгваме да спечелим изборите»,каза още председателят на БСП.

Знаковите за левицата песни: „Една българска роза”, „Моя страна, моя България”, „Ако си дал” повишиха настроението на хилядите дошли на събора.

Не липсваха и традиционните скари и студена бира. За пръв път тук се предлагаше бира „Социалистическо”. Над 20 000 бутилки бяха изкупени за часове от социалистите

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама