Осъдиха осем беройски фенове за сбиването преди мача с „Ботев”

09:30, 28 авг 15 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Осем старозагорци, привърженици на футболен клуб ”Берое”,  са осъдени за футболно хулиганство, заради  сбиването с фенове на „Ботев” Пловдив преди срещата между двата отбора на 22 август. Решенията са на Старозагорския районен съд.

Четирима пълнолетни фенове са наказани със задържане от 15 денонощия в  териториалните структури на МВР и забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина за срок от една година и шест месеца. 

Други трима непълнолетни пък ще бъдат задържани в МВР за срок от едно и пет денонощия и няма да могат да посещават спортни мероприятия в продължение на една година.

Един от феновете е само глобен с 500 лв. и му е наложена едногодишна забрана за посещение на спортни мероприятия, защото е проявил самокритичност.

Съдът ги признава за виновни, че на 22 август около 17.00 часа в град Стара Загора на кръстовището на ул. ”Августа Траяна” и ул. „Г.С.Раковски”, непосредствено преди провеждането на футболна среща между отборите на ПФК „Берое” и ПФК „ Ботев”, са участвали в сбиване на голям брой лица, привърженици на двата футболни клуба.

 Според съда нарушителите са действали с пряк умисъл и са съзнавали обществено опасния характер на деянието, предвиждали са обществено опасните последици, но са  преследвали целта да участват в сбиването.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Предстои в съда да бъдат внесени и обвинения срещу пловдивските фенове, участвали в сбиването.

 

        

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама