Казанлък и Толиати подписаха меморандум за сътрудничество

13:14, 28 авг 15 25 511 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 

Кметовете на Казанлък Галина Стоянова и на Толиати Сергей Андреев подписаха меморандум за сътрудничество днес, съобщиха от община Казанлък.

Сергей Андреев е специален гост на Града на розите послучай Десетите  юбилейни празници в Долината на тракийските царе. Контактите между двата побратимени града се развиват активно в сферата на културата, образованието и спорта вече 20 години.

„Искаме да почувствате духа на Казанлък и в същото време, да направим така, че да бъдем полезни на жителите на нашите два града“, сподели кметът Галина Стоянова по време на срещата с руската делегация и допълни,  че с подписването на този меморандум, се надява отношенията между двата града да бъдат все така ползотворни и в идните 20 години.

В меморандума се казва, че страните си поставят за цел по- нататъшно развитие на отношенията във всички области от взаимен интерес, с приоритет в сферите на местното самоуправление, културата, образованието, туризма, спорта, както и сътрудничество между Търговско –промишлените палати на двата града. „Страните заявяват, че побратимените отношения между Казанлък и Толиати и вбъдеще ще се основават на принципите на конструктивното сътрудничество, взаимното съгласие и зачитане интересите и на двете страни“, се казва още в Меморандума.

 „За нас това е особено важна година, защото отбелязваме 20 години сътрудничество и се радвам, че нашата връзка се развива непрекъснато”, каза Сергей Андреев. Пред гостите от Русия бе представена  виртуална презентация- възстановка на древния град Севтополис, потопен във водите на язовир „Копринка“,  дело на арх.Николай Йотов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама