Разкриха оранжерия за марихуана в старозагорско село

11:22, 01 сеп 15 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Оранжерия за производство на марихуана откриха в старозагорско село, съобщиха от полицията.

На 30 и 31 август на територията на опанското село Средец, е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества.

Непосредствено до входа на къща, намираща се в Средец, са задържани лицата П.П. на 31 години, Б.Й. на 30 години и Д. Д. на 59 години.

При извършено претърсване в двора на къщата, стопанисвана от Д. Д., е установено, че синът му П.П., отглежда в парници общо 22 растения марихуана, с височина между 180 см  и 250 см, (21,3 кг зелена тревиста маса).

При последвал обиск в лек автомобил "Форд Фокус", управляван от П.П., е намерена около 2 г зелена тревиста маса, която при направения полеви наркотест реагира на марихуана. Намерено е и кафяво прахообразно вещество, около 6 г, което при тестване с полеви наркотест реагира на хероин.

В дома на П.П. в Стара Загора, в кв."Трите чучура", е намерена и иззета електронна везна, както и останки от хероин.

По случая е образувано досъдебно производство.

На П.П. е наложена мярка за неотклонение “Задържане под стража за срок до 72 часа” от Районна прокуратура Стара Загора, а  Б. Й. е задържан за срок до 24 часа в Първо районно полицейско управление.

Работата по изясняване и документиране на цялостната престъпна дейност на лицата продължава, уточниха от полицията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама