Назначиха Общинската избирателна комисия в Стара Загора

09:28, 04 сеп 15 / Политика 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Със свое решение от 3 септември Централната избирателна комисия назначи Общинска избирателна комисия (ОИК) в община Стара Загора за изборите за общински съветници и за кметове, както и за национален референдум на 25 октомври 2015 г.

В решението се казва, че с писмо от кмета на община Стара Загора е постъпило предложение за състав на ОИК в община Стара Загора. В консултациите са участвали представители на парламентарно представени партии и коалиции. Налице е постигнато съгласие между участниците по отношение на броя и поименния състав на ОИК в община Стара Загора, както и за председател и секретар на ОИК. Не е постигнато съгласие по предложенията за зам.-председател на ОИК Стара Загора.

Централната избирателна комисия назначава Общинска избирателна комисия в община Стара Загора в състав от 13 членове, както следва: председател Теодора Иванова Крумова-Желева, зам.-председатели Енчо Желев Иванов и Десислава Атанасова Кънева, секретар Веселина Иванова Андреева и членове: Тонка Иванова Тачева, Диана Ценкова Иванова, Нина Цветкова Савова-Кършакова, Денчо Иванов Денев, Надежда Янкова Янкова, Междну Бехчет Халид, Димка Колева Нейкова, Димо Георгиев Димов, Мария Василева Чанова-Панайотова.

Припомняме, че до служебно назначение се стигна след като членовете на парламентарно представените партии не успяха да постигнат съгласие помежду си за поста зам.-председател. Три от формациите издигнаха свои кандидатури за общо двете места Енчо Иванов от Реформаторски блок, Десислава Кънева от АТАКА и Междну Халид от ДПС. От ЦИК са решили, че първите двама са най-подходящи за длъжността, а ДПС остава без участие в ръководството на Комисията.

Общинската избирателна комисия встъпва в правомощията си на 5 септември 2015 г.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама