Фестивалът на руската поезия, песен и танци завърши в Казанлък

14:38, 04 сеп 15 / Култура 25 530 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Финалният етап на Втория национален фестивал на руската поезия, песен и танци „Пусть всегда будет солнце“ се проведе в Казанлък, съобщиха от Общината. Заключителният концерт е под егидата на Национално движение „Русофили“, със съдействието на фонд „Руский мир“- Москва, партньори са още Министерство на образованието и науката и Синдикатът на българските учители.

Кметът на Казанлък Галина Стоянова приветства участниците и организаторите на форума, като изрази радостта си от факта, че фестивалът придобива все по- големи мащаби. „Радвам се, че младите хора прегръщат танца и поезията на руски език, така както го правят и на български“, каза Галина Стоянова.

Финалният кръг откри Антон Тончев, заместник- председател на Национално движение „Русофили”.  Над 3 хиляди деца от цялата страна са участвали във фестивала. Четиричленно жури, с председател Андрей Дренников, оценява участниците.

Националният кръг на конкурса се провежда послучай 70 - години от победата над Фашизма и като част от утрешния събор на русофилите край казанлъшкото село Копринка. На сцената там ще се представят победителите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама