Проверяват случая с гафа на автомагистрала „Тракия” край Стара Загора

14:36, 04 окт 15 25 418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Извършва се проверка по случая със сигнал за погрешно насочване на движението по автомагистрала „Тракия” на 214 км”, съобщиха от полицията в Стара Загора.

Сигнал за опасно насочване в насрещното движение по магистрала „Тракия” от полицията, подаде зрител на БТВ. Той разказа, че катастрофа е блокирала пътното платно при 214 км на автомагистрала „Тракия” снощи около 22. 45 часа. Според него е имало обърнат автомобил, точно в зоната за ремонт.  Полицията е отбила пътуващите и им е позволила да заобиколят произшествието. Само че се оказали в насрещната лента. Около тридесетина автомобила се движели в колона  от 213 км до 209 км. На отбивката за Стара Загора, водачът направил маневра - преминал през моста и всички останали коли отзад го последвали. Тези преди него обаче продължили да се движат в насрещната лента. След като ги настигнал, водачът се обадил на тел. 112 и сигнализирал за проблема.  „Движих се поне още 15 километра и със светлинен сигнал предупреждавах отсрещните автомобили. Ужасна грешка на полицаите! Категорично те ни объркаха, а и видяха, че всички тръгваме в насрещната лента”, коментира шофьорът.

Според съобщението на Агенция „Пътна инфраструктура” от 23.40 часа  водачите на МПС да се движат с повишено внимание и съобразена скорост при 214 км на АМ „Тракия”, в посока София, поради възникнало пътно-транспортно произшествие. Движението в участъка се осъществява двупосочно в едната лента, при спазване указанията на служителите на „Пътна полиция”. В 03.02 часа днес е пуснато съобщение, че е възстановено движението при км 214 на АМ "Тракия" посока София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама