Удължиха ареста на ромите изнасилили и ограбили 18-годишен младеж

17:03, 08 окт 15 25 518 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С прокуророско разпореждане е удължена на 72 часа мярката „задържане под стража” на трима роми, арестувани за изнасилване и ограбване на 18-годишен младеж.

Тримата са задържани на 6 октомври, след като около 23.00 часа полицейски екип на Първо районно полицейско управление в Стара Загора забелязал лице от мъжки пол, без дрехи, което се придвижвало пеш по пътя от Стара Загора за село Могила, където живеело. При проверката е установено, че това е 18-годишен младеж, който по-рано на същата дата се качил на автостоп в неустановен автомобил с три лица в него. След като го заплашили с нож, те го принудили да се съблече, нанесли му побой  и му отнели мобилен апарат, дрехи, лични документи. След това заминали в неизвестна посока.

Полицаите незабавно оградили района и хванали извършителите. Това са трима роми от старозагорското село Калитиново - 37-годишният Богдан Й., 23-годишният Христос М. и 22-годишният Желязко Ж.  Богдан и Христос са бивши затворници, изтърпявали са по няколко ефективни присъди за кражби и грабежи. Разследването установило, че те са изнасилили момчето.  Веднага след като се прибрали в Калитиново ромите изгорили дрехите на жертвата си и захвърлили окървавения нож в яма. При обиска в лекия автомобил е намерен откраднатият мобилен телефон и личната карта на момчето. Пострадалият е настанен в УМБАЛ „Проф. Стоян Киркович” в Стара Загора с две порезни рани и охлузвания по тялото, без опасност за живота. Според негови познати момчето било изключително доверчиво, често пътувало на стоп, но имало и психически проблеми.

Очаква се в събота Окръжна прокуратура да поиска постоянна мярка „задържане под стража” за тримата мъже.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама