Живко Тодоров: Работим за откриване на нов завод за електроника в Стара Загора

07:56, 09 окт 15 / Политика 25 855 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 “Представители на най-голямата компания, която се занимава с производство на части за автомобили, ще пристигнат в Стара Загора през следващата седмица. Те имат желание да отворят завод, в който да произвеждат електроника, а това означава възможност за работа на старозагорци”, съобщи Живко Тодоров, кандидат завтори мандат кмет на Стара Загора от ГЕРБ. „Ние сме предложили терен, който се намира близо до квартал „Зора“, на мястото на бившия разсадник. Това са 200 дка площ, на която вече се сменя предназначението, за да може да предложим на тази фирма да реализира идеята си и да осигури работни места за високообразовани кадри”, обясни Тодоров. По думите му това е много важно за Стара Загора, за да може младите хора да не избират столицата или чужбина за реализация, а да остават тук.  “Една от най-важните задачи, които сме си поставили,  е за привличането на инвестиции в Стара Загора, които да подпомогнат създаването на работни места. “, каза  още кандидатът за кмет.

Той се срещна с работещите във фирма „Вълков – Техносвет“, за да ги запознае с приоритетите си, както и да чуе проблемите им.

„Всичко, което сме си поставили като цел при следващ мандат, е реално и изпълнимо, без кухи обещания за невъзможни неща. Знам много добре какви са възможностите на Общината, както и какви са европейските перспективи. Има готов екип, който може да разработва всички заложени неща, които ще подобрят нашия живот“, подчерта Тодоров.

„За нас е важно нещата, които правим да са от полза, да се виждат, да се усещат от хората. По този начин работихме четири години, така искаме да продължим. Опитваме се да достигнем до проблемите на всеки един човек. Преди десетилетия е имало бурно строителство на високи сгради, а между тях кал и никаква инфраструктура“, допълни кандидатът за кмет.

Живко Тодоров и кандидатите за общински съветници Николай Диков, Динко Михайлов, Диян Димитров и Златко Танев, коментираха ремонтите в кварталите на Стара Загора, както и предстоящата рехабилитация на централната пешеходна зона.

На срещата с работещите в шивашка фирма „Краси – 2000“ пък бяха дадени предложения за промени в автобусните разписания, за да бъдат максимално удобни за работещите в централната градска част, но живеещи в кварталите на Стара Загора.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама