С балони и презервативи борят СПИН в Старозагорско

07:06, 01 дек 15 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С различни инициативи ще отбележат днес  Световния ден за борба срещу СПИН в Старозагорско.  По повод 1-ви декември 2015 г. Регионалната здравна инспекция,  съвместно с община Стара Загора,  сдружение „Свят без граници”, клуб „Зараза”, Младежки дом – Стара Загора, Регионален инспекторат по образование – Стара Загора, общините Гурково,  Мъглиж,  Николаево,  Павел баня, и др.  ще проведат дискусии и консултации в различни градове на областта.

Анкетно проучване „Какъв е рискът за мен?”  сред ученици на възраст 15 – 19 години от училищата в общините Гурково, Мъглиж, Николаево, Павел баня, обучения на членовете на клуб „Млад здравен експерт” за повишаване на компетентностите им за участие в образователни процеси, дискусии  със стажант – лекари от Медицински факултет на Тракийски университет , информационно-образователни събития и др. са сред инициативите днес.

В Стара Загора от 8.30 часа лидерска група на сдружение „Свят без граници” ще раздава тематични информационни материали и презервативи, съвместно с „Чар такси”. Информационната кампания сред студенти и преподаватели от Медицински факултет и Педагогически факултет на Тракийски университет ще започне час по-късно.

От 11.30 часа в централната зона на ще има игри и музикална част, както и раздаване на листовки и презервативи.

От 19.30 часа в Младежки дом Стара Загора започва спектакълът  „Обичайте разумно, за да опазим любовта!”.

В училищата също ще отбележат Деня за борбата срещу СПИН . В СОУ „Железник” В Стара Загора ще изобразят символа на борба със СПИН с червени балони,  символична червена пандела пък ще изработят децата в СОУ „Христо Смирненски” в Стара Загора,  а учениците от СОУ „Гео Милев” в Раднево ще създадат книга -лексикон,  в която могат да отговарят на въпроси, да споделят мисли по проблема, както и да зададат въпроси, които ги вълнуват.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама