Делото за жп катастрофата на гара Калояновец започва отново

07:58, 01 дек 15 25 449 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Делото за жп катастрафата,  която стана на 12 юли м.г. на гара Калояновец, започва отново.

Причината е, че то ще се гледа по общия ред, след като защитата на обвинения машинист Христо Теляшев, поиска  събиране на нови доказателства,  което прави недопустимо провеждането на процеса по съкратено съдебно следствие, както беше  поискано по-рано.

За днес са призовани всички 50 свидетели и 18-те вещи лица, които тново ще дават показания.  44-годишният Христо Тиляшев, от Асеновград, е обвинен, че като машинист на бързия влак София-Варна не е спазил указанията на предупредителния и входния светофор. При наредено транзитно преминаване по четвърти коловоз на гара Калояновец, той е трябвало да насочи композицията от железен път 1 на път 2, но е управлявал влака със скорост от 106 км/час при разрешена за подобна маневра до 40 км/час.

При преминаването през стрелките локомотивът дерайлира, като повлича и петте вагона, които се обръщат на линията. При инцидента на място загина вторият машинист Венко Тодоров, със средни телесни повреди са още четирима. Ако бъде признат за виновен,Тиляшев може да получи присъда от 5 до 15 години затвор.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама