Отново строшиха стъкло на градски автобус в Стара Загора

14:24, 11 яну 16 25 509 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Неизвестни вандали отново строшиха стъкло на автобус от градския транспорт в Стара Загора. За втори път нов градски автобус става обект на нападение с камъни, при преминаване по една и съща улица, което би могло да застраши и живота на хората в него, информираха от Общината.

Вчера след 21,00 часа, неизвестен засега извършител, е хвърлил камък с големина на юмрук по преминаващия по ул.”Кап. Петко войвода” градски автобус на линия № 51, съобщи ресорният зам.-кмет Йордан Николов. Камъкът е направил голяма дупка в прозореца на превозното средство. За щастие никой не е седял на седалката до мястото, откъдето е проникнал. В противен случай би имало тежки последствия, коментира управителят на общинското дружество „Автобусни и тролейбусни превози“ Димитър Авджиев.

С новите 55 модерни, икономични и екологични  возила беше изцяло обновен автобусния парк на града. Те бяха доставени по финансирания изцяло с европейски средства проект за „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт“.

Записите от камерите, извършващи видеонаблюдение в автобуса, както и на външни камери от мястото на възникване на инцидента, са иззети от разследващите случая. По случая е образувано досъдебно производство.

В края на миналата година беше обстрелван автобус, преминаващ по ул.”Кап. Петко войвода”, в близост до бл.76. Резултатът бе счупено стъкло на прозорец на автобус „Соларис”. Извършителите все още не са открити.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама