Стара Загора получи още 40 дка за новия си парк

12:18, 10 фев 16 25 225 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министерският съвет гласува на заседанието си днес решение за безвъзмездното прехвърляне в собственост на Община Стара Загора, на терена от останалите 40 дка от територията на бившия Военен терен, с които ще бъде разширен новия парк в кв.“Казански“, съобщиха от Общината.

Те бяха обещани на старозагорци от министър-председателя Бойко Борисов още на 20.09.2015 г., при откриването на новия парк, за изграждане на атракциони към него. За създаването на парка Министерството на отбраната прехвърли на общината собствеността на 90 дка от военния терен, с обща площ 130 дка. Паркът бе изграден на 78 дка, а проектът предвижда да бъде построена още спортна зала и паркинг.

„Ще бъде обявен конкурс, водили сме разговори с Камарата на архитектите и очакваме да се направи хубав проект за най-добрата визия за долната част на парка и пробива на ул. „Христо Ботев" да бъде реализиран. Затова водим разговори и с държавата за осигуряване на допълнителни средства за реализацията на този проект“, заяви кметът Живко Тодоров.

Предстои изготвянето и на инвестиционен работен проект за многофункционална спортна зала и обявяване на конкурс за проектирането на залата. Проектът ще обединява функции на спортно съоръжение, концертна зала и място за множество социални прояви и мероприятия.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама