37 физически лица от Старозагорско имат влогове в КТБ

17:42, 10 фев 16 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Синдиците на КТБ публикуваха списъците на партии, политици,  магистрати и хора от местната власт, които са имали пари в обявената в несъстоятелност банка.

Първият списък, качен на интернет страницата на Фонда за гарантиране на влоговете, е на влоговете и кредитите на физическите лица.

В Старозагорско те са общо 37. Между тях има кметове, зам.-кметове, председатели на Общински съвети, следователи, прокурори и съдии.

Най-голяма е групата от местната власт в Раднево. Там четирима бивши зам.-кметове на общината са имали сметки в банката. Най-голямата сума е за около 65 хил. лв., а най-малката е 8.63 лв. Двама съдии от Районния съд в Раднево също фигурират в списъка. Там е и съпругата на един зам.-кмет.

От Стара Загора преобладават магистратите. Съдии, прокурори и следователи имат  сметки във фалиралата банка.  Пари на влог имат и съпругите на някои от тях. Сумите варират от 250 хил. лв. до 55 лева.

Там са държали парите си и един бивш кмет на Стара Загора и съпругата му.

В списъка са още съпруга на прокурор от Казанлък, както и на председатели на Общински съвет в  общините Братя Даскалови и Николаево през различни години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама