Мерки за насърчаване на предприемачеството обсъдиха в Стара Загора

15:46, 12 фев 16 25 365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Прилагане на активни мерки за насърчаване на предприемачеството, новите практики на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИА НМСП) и подобряване на комуникацията между държавата и бизнеса, обсъдиха днес участниците в конференция на тема „Подпомагане на малкия и среден бизнес през 2016 г.”.  В нея се включиха широк кръг представители на малкия и среден бизнес, неправителствени организации, бизнес съюзи и др. от Старозагорска област. Присъстваха и Никола Стоянов, зам.-изпълнителен директор на ИАНМСП,  зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова, Иван Сотев, регионален представител на Агенцията, представители на бизнеса от Старозагорска, Хасковска и Кърджалийска области.

Пред участниците бяха представени дейностите на Агенцията, новите мерки в подкрепа намирането навъншни пазари и партньори за българския бизнес. Предприемачите се запознаха и с възможностите за достъп до финансови инструменти в подкрепа на малкия и среден бизнес, и с уславията за кандидатстване с проекти по Националния иновационен фонд.

Представена бе и новата програма на Агенцията и Майкрософт България - Модерният бизнес, която е насочена към инвестиране в по-добрата конкурентоспособност, гъвкавост и ефективно управление на бизнеса за малките и средни предприятия (МСП), както и безплатно  внедряване на Office365.

 Участниците се запознаха с услугите за бизнес коопериране, управление на иновации и достъп до европейско финансиране по програма Хоризонт 2020 на Enterprise Europe Network (EEN) - европейската мрежа в подкрепа на бизнеса, представени от Красимира Соколова, зам.- председател на Търговско-промишлена палата - Стара Загора. 

  „Надявам се, че всички заедно можем да си подадем ръка и да подкрепим малкия и средния бизнес, който е гръбнакът на всяка съвременна икономика. Вярвам, че вашата инициатива ще спомогне да направим област Стара Загора още по-проспериращ икономически регион”, каза областният управител инж. Георги Ранов.

 „ Община Стара Загора  подкрепя и насърчава подобни инициативи, за да се развива региона“, подчерта и зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова. Свое видео послание изпрати и евродепутатът Ева Паунова. Тя представи добрите европейски практики за подпомагане на младите предприемачи в различните сфери и съответните европейски програми, които ги насърчават.  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама