С 250 хил. лв. обновиха детска градина в Стара Загора

10:31, 13 фев 16 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Целодневна детска градина №10 „Светлина“ в Стара Загора посреща своя 40-годишен юбилей в напълно обновена сграда.

Шест месеца са продължили ремонтните дейности в детското заведение по проект „Красива България“ на стойност 250 хил. лв., реализиран от Общината.

 „В този мандат на кмета Живко Тодоров ще приключим с цялостното обновяване на инфраструктурата на детските и на учебните заведения. Тази година завършваме ремонтите на детските ясли“, коментира ресорният зам.-кмет Иванка Сотирова.

Прeди обновяването по „Красива България“ е осъществен и друг проект с изграждане на площадка за родители. Детската градина получи като подарък и дървен трон със сови, които припознава като свой символ.

В детската градина се работи по редица проекти: „Сеанси по психомоторика“, „Училище на две скорости“,  „Устойчиво образование сред природата“, „Европейски корени“, „Училищната мрежа“, Учим за гората – модел за успешно сътрудничество за устойчиво развитие“ и др. Проектът  „Да играем заедно“ е по програма „Еразъм“ с партньори Полша, Франция, Турция и Румъния.

Градината има  Зелен флаг от „Екоучилища“, и е организатор на конференция „Водим бъдещето за ръка“.

Mалчуганите от детското заведение участваха по проекта на Държавна опера Стара Загора Viva la musica, а от отбора на детската градина организират турнир срещу отбор на футболисти на „Берое“.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама