Бойко Борисов: В Стара Загора ще има нов завод

15:51, 26 мар 16 / Политика 25 705 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„В Стара Загора ще има нов завод за автомобилни части”, съобщи днес министър-председателят Бойко Борисов. По думите му разговорите са на приключване и тук ще се прави завод на голяма фирма с нови работни места.

Борисов пристигна в Стара Загора, за да участва в работата на Шестия зимен университет на Старейшини ГЕРБ.  Той разясни политиката, която води правителството за запазване на стабилността у нас. „Сега всички партии, които участват в управлението или го подкрепят, поставят условия, има и прекалено  много кадрови назначения. Всичко това обаче  рефлектира върху ГЕРБ”, категоричен бе председателят на партията. Според него предсрочни избори са само в полза на ГЕРБ, но не и на държавата.

„Добиването на нефт и газ от Черно море е приоритет за страната ни. Когато паднем от власт, първото нещо, което се прави, е да спрат проучванията на черноморското дъно в „Хан Аспарух“, „Терес“ и „Силистар“, възмути се премиерът. Той съобщи, че  платформата за блок „Хан Аспарух” вече е на Босфора и на 19 април започват сондажите. „В Румъния внасят само 10% газ, а ние 100%. След 25 години демокрация България не само ще добива, но и ще изнася газ, ставаме конкурент“, категоричен бе Бойко Борисов.

Борисов прогнозира, че до година и половина ще се справят и с промените в правосъдната система. Премиерът се възмути, че у единия от заподозрените за убийствата в Ботевград снощи,  е намерено взривно устройство, той е криминално проявен, стрелял е по полицаи и в момента е под домашен арест, защото чака потвърждение на присъда от 25 години затвор на трета инстанция. „Ето това Цветанов, трябва да промените в Парламента”, заръча премиерът. 

Пред кмета на Карнобат Георги Димитров и Стефка Вълева, директорката на училището, което се подпали преди дни, Бойко Борисов обяви, че правителството  ще плати всичко над застраховката, за възстановяването на училището. Парите, които се събират в инициативата на Нова телевизия, той препоръча да бъдат дадени като стипендии на деца отличници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама