Два кабинета на джипита дежурят в Стара Загора

10:05, 30 мар 16 25 2799 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„В деня на недоволство са осигурени  два дежурни кабинета - на ул. „Александър Батенберг” 19 и в бившата Втора поликлиника”, съобщиха протестиращи лекари в Стара Загора.  Над  90 кабинета са затворени.

Хората ще бъдат преглеждани, но рецепти няма да се издават,  защото софтуерът на различните практикуващи лекари е различен. Във всеки  кабинет  има по един  педиатър, медицинска сестра и терапевт. Обслужващите екипи ще се сменят на по три-четири часа, заплащането на лекарите днес е осигурено с пари от Регионалното сдружение на семейните лекари. 

Десетки джипита се събраха пред хотел „Железник” в Града на липите, за да изразят своето недоволство от системата. Общопрактикуващи лекари от Казанлък,  Раднево, Гълъбово и Павел баня, също подкрепиха протеста.

„Чашата на търпението преля, има някакъв предел, над който просто няма как да се удържи”, коменитра д-р Георги Бакоев, председател на Регионалното сдружение на семейните лекари. 

„През последната година, година и половина непрекъснато се приемат нови промени, под формата на някакви наредби и предстоящи промени, които ще затруднят работата. Така, както ги разбираме ние, нещата отиват към зле. И за пациентите, и за нас”, категоричен бе д-р Дженьо Дженев, един от най-дългогодишните джипита с хиляди пациенти. Той обясни, че професията не е атрактивна за младите доктори и затова такива са рядкост в редовете на общопрактикуващите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама