Реалността и митовете при ваксинирането обсъждаха в Стара Загора

16:08, 13 апр 16 25 240 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 

Ползата и вредата от ваксините обсъдиха днес на информационен форум в Стара Загора здравни специалисти, журналисти и граждани. Акценът бе върху фактите и митовете при ваксинирането.

„Целта на форума е да бъдат ограничени антиваксиналните настроения”, подчерта Юлия Пискулийска, председател на Фондация МОСТ (Медии, Общество, Семейство, Традиции), инициатор на проявата в Стара Загора. Тя благодари на ръководството на община Стара Загора за партньорството и възможността за реализиране на информационната кампания, поставяща акцент върху нещо толкова важно – ваксините.

Презентация на тема „Пет „За“ и пет „Против“ ваксинациите… или защо ваксинирах дъщеря си срещу РМШ?“, представи доц. д-р Андрей Галев, началник на Научно-приложен център по военна епидемиология и хигиена към Военно-медицинска академия.

В дискусията участва и актрисата Татяна Лолова, която е традиционен гост на здравните беседи, организирани от МОСТ, както и директорът на Регионалната здравна инспекция в Стара Загора д-р Златина Нанева.

Участниците във форума дискутираха ползата и вредата от поставянето на ваксини, както и съвременните опасности от липсата на имунопрофилактика.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама