Решават за наказанието на учениците от Механото в Стара Загора

11:25, 21 апр 16 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Педагогически съвет ще обсъди поведението на ученици от Професионалната гимназия по механотехника и транспорт "Никола Вапцаров" в Стара Загора, които се държаха арогантно с преподавателка. Възпитаници на школото от 10 а клас заснели клип в час по английски език, от който се вижда ясно невъзпитаното им поведение. Клипчето взриви социалните мрежи и предизвика вълна от възмущение.

„Бяхме направили тест. Някои от учениците бяха сърдити, че на едната група е по-сложен, отколкото на други и аз им обясних, че условията са еднакви“, разказва преподавателката Павлина Колева.  Тя работи в училището от 2000-та година.  Според учителката, не е провокирала с нищо подобно отношение. По думите и друг път не е имало такива изблици отстрана на учениците.

Героите от клипа са извършили редица нарушения на правилника в Професионалната гимназия. Освен поведението им и арогантното държание, те са използвали мобилни телефони по време на час, което е забранено в училището.

Наказанията са от забележка, дейности и труд в полза на училището, предупреждение за преместване в друго училище и преместване в друго училище...

Според Татяна Димитрова, директор на Регионалния инспекторат по образование в Стара Загора ще бъде извършена проверка на училището за спазването на правилника за прилагане Закона за народната просвета и Правилника за вътрешния ред на училището. Ще бъде проверено и дали са наказвани досега учениците, участвали в клипа.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама