Ученици от Мъглиж показаха реакции при бедствия

15:02, 28 апр 16 25 751 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общински кръг на Националното ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“ се проведе в Мъглиж.

В състезанието взеха участие ученици от 6-ти и 7-ми клас от основните училища в Мъглиж и селата Ягода, Дъбово, Тулово и Ветрен.

Надпреварата протече в два етапа: теоретичен (решаване на тест) и практически- демонстриране на умения за защита при бедствия в пет учебни центъра.

Състезателите преодоляваха препятствия, показваха бързина и сръчност при херметизиране на хранителни продукти, знания за действие при земетресение, хвърляне на спасителен пояс на удавник и точно насочване на водна струя към мишена (гасене на пожар).

Победител в състезанието стана отборът на Основно училище “Св. св. Кирил и Методий“ от село Ветрен. На 10 май той ще представи община Мъглиж на областния кръг в Стара Загора.   

Надпреварата се провежда за втора поредна година. Миналогодишните победители от Основно училище  „Христо Ботев“ в село Ягода, представиха област Стара Загора на националното състезание в Бургас.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама