Хиляди излязоха на втори протест в Раднево

21:21, 04 май 16 25 266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хиляди жители на Раднево отново се събраха на протест срещу агресията и безнаказаността.  Напрежението в миньорския град ескалира на 2 май, когато над трима младежи от града бе нанесен побой от  четирима роми  от кв. „Кантона”. Те нападнали  бухалки, сопи и ножове младежите  след спор за отнето предимство на пътя.  Четиримата са задържани и вече им е повдигнато обвинение, а утре ще бъде поискан постоянен  арест за четиримата.

Пострадалите младежи са в Старозагорската болница с множество травми, но без опасност за живота.

Към протеста тази вечер се включиха и рокери, които пристигнаха, за да подкрепят радневци в справедливите им искания. В множеството има и хора, организирали се в социалните мрежи,  дошли от съседни градове и села.

Участниците в протеста се събраха в центъра на Раднево и отново, както и снощи, потеглиха към ромската махала. С възгласи: „Българи юнаци”, „Много сме, силни сме” и „България на българите” протестиращите изразиха недоволството си от агресията проявена от ромите спрямо техните съграждани.

Част от протестиращите се опитаха да пробият полицейските заграждения и започнаха да хвърлят по полицаите камъни, бомбички и шишета с вода. Полиция и жандармерия обаче не позволиха да се стигне до навлизане в ромския квартал, който тази вечер е тъмен и не се виждат роми с лопати и мотики.

Участниците в протеста настояват за най-строги наказания за виновниците. Те искат и събаряне на незаконните строежи в ромската квартал. Подписка затова тръгна още вчера и вече са събрани стотици подписи.

Кметът на Раднево назначи и специална комисия, която ще извърши проверка за законността на търговските обекти в кв. "Кантона" и при констатиране на незаконно строителство ще се предприемат необходимите законови действия по неговото премахване.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама