Инициатива "Отново на училище" популяризира Европа в Стара Загора

15:48, 09 май 16 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Инициативата „Отново на училище” се проведе днес в езиковата гимназия  "Ромен Ролан" в Стара Загора. Тя е организирана от Младежки екип Европа към Европейската комисия.

Целта е да направи Европейския съюз по-разбираем за своите млади граждани. Служители на европейските институции участват в нея като доброволци - връщат се в завършеното от тях училище или посещават изявило интерес училище, за да представят своята работа и да разкажат какво представлява Европейският съюз.

Още през 2011 r. Е създаден младежки екип Европа, чиито дейности се координират от Европейската комисия в България. Екипът се състои от студенти-доброволци, чиято задача е да се върнат в училището, което са завършили, и да представят презентации по европейски теми. 

Старозагорците Емил Стоименов, и Георги Колев са членове на екипа и се върнаха за втора поредна година в гимназията, която са завършили. В ГПЧЕ "Ромен Ролан" те представиха съвместно пред 2 класа единадесетокласници Back2school. Събитието протече с викторини с награди, разказ за 9-ти май и корените на Европейския съюз, а въпросът за мигрантската криза възбуди разпалена дискусия сред учениците.

Днес следобед същата инициатива ще се проведе и в СОУ "Екзарх Антим I" в Казанлък.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама