Кметът на Стара Загора: Само образованият човек е истински свободен

15:06, 24 май 16 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Това, което правите всички вие - преподавателите на Стара Загора и на България, е може би най-святото дело, защото, макар и трудно- това е дело, от което всички ние печелим. Защото само образованият човек е истински свободен. В днешния отворен свят ние се нуждаем от образовани млади хора, които да представят страната ни в международен план и да дърпат държавата ни напред  с ума, с познанията и качествата, които вие сте им дали”, каза днес кметът на Стара Загора Живко Тодоров пред хилядите старозагорци дошли на площада пред Общината, за да участват в празника.

„Върви, народе възродени“ и химнът на Република България, изпълнени от представителния Общински духов оркестър, дадоха начало на общоградското тържество в областния град.

 Точно в 10.00 ч. бяха издигнати българският трикольор, знамената на Европейския съюз и на Стара Загора. Под звуците на „Върви, народе възродени“, в изпълнение на хора на Държавна опера Стара Загора, в небето полетяха разноцветни балони заедно с буквите от българската азбука, освободени от ръцете на дечица от детските градини.

До знамената по традиция застанаха тазгодишните носители на наградите „Стара Загора“ и „Млада Загора“:  Пламен Михалев - учител в IV ОУ “Кирил Христов“, творческият екип на Старозагорската опера, създал постановката „Лучия ди Ламермур“, Леда Драгиева - лауреат на националната олимпиада по философия, както и Младежка театрална студия „Сцена 99“ при НЧ „Родина“.

 „Искам сърдечно да ви благодаря и да се поклоня пред онова, което правите ежедневно, защото знам колко е трудно да работите с подрастващите, да ги учите, но най-вече да им давате познанието, от което имат нужда. Бъдете усърдни в своята работа! Честит празник!", каза още кметът и поведе празничното шествие по централния булевард „Цар Симеон Велики”.

В него се включиха малките старозагорчета от детския градини, за първи път с родителите си, представители на училища, културни институти и Тракийския университет. Преминаха и класове на ветераните, които празнуват кръгли годишнини.

Празникът продължи с хоров концерт на Старозагорската опера на площада.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама