С 1.4 млн. лв. ремонтират Търговската гимназия в Стара Загора

17:14, 26 май 16 25 439 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Стара Загора вече е собственик на Търговската гимназия „Княз Симеон Търновски” и ще може да ремонтира сградата. Това стана възможно след като днес бе подписан договор за покупко-продажба на 2/3 от имота, които досега бяха частна собственост в резултат на реституция от 1992 година.

„Много проблеми бяха натрупани заради тази съсобственост, трябваше да се плащат наеми постоянно, освен това Общината беше лишена от възможността да ремонтира сградата, защото е частна собственост“, обясни кметът Живко Тодоров. „Сега се отваря пътя за следващата крачка и това е ремонтът на сградата, който е изключително важен. Има три училища в Стара Загора,  които са от голямо значение и с най-добри резултати. Това са ГПЧЕ „Ромен Ролан“, Математическата гимназия и Търговската гимназия. В тези училища децата имат най-голямо желание да учат и ние трябва да се погрижим те да се обучават в отлични условия”, допълни Тодоров.

 С подписания договор общината придобива 2/3 от сградата и дворно място над 2900 кв.м. Цената на сделката е 800 000 лева, които ще се платят на  две вноски-първата  до няколко дни, а втората до края на юни 2017 година.

 Търговската гимназия е включена в Оперативна програма  „Региони в растеж". До края на септември общината трябва да представи проект за ремонт на стойност 1,4 млн. лв.  Другото  училище, което ще кандидатства по Програмата е Професионалната гимназия по ветеринарна медицина с проект за 1,3 млн.лв.

                                     

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама