Мъж загина при взрив в завод "Арсенал" (обновена)

08:12, 28 май 16 25 645 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
52-годишен мъж от Стара Загора е загинал снощи при взрив в казанлъшката оръжейница "Арсенал", съобщиха от полицията. Сигнал за производствена авария е подаден в 22,20 часа, в дежурната част на Районното полицейскоуправление в Казанлък. Злополуката е станала в цех 170 на завод № 4 - площадка в град Мъглиж на “Арсенал” АД.

При посещение на място е установено, че в следствие на производствена авария, причините за която се изясняват, на работното си място е починал 52-годишен мъж.  По неофициална информация загиналият е Динко Дилийски, който наскоро бил назначен на работа там. 

Пряк свидетел на аварията е била 35-годишна жена. Тя е била транспортирана в Казанлъшката болница, където е прегледана и освободена. Имало е и други трима работници, които не са пострадали.

На място са пристигнали разследващи. Образувано е следствено дело.

Още снощи е започнал оглед на мястото на инцидента под ръководството на Окръжна прокуратура Стара Загора. Според окръжния прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов, трудовата злополука е възникнала при работа с хексоген. На пресите  е имало месингови чукове, такъв е иззет от пресата, където е станал инцидента.   

На място вече са служители от Областната инспекция по труда в Стара Загора, очаква се тук да пристигнат и от Главна инпекция по труда.

Последният инцидент в оръжейницата бе на 25 април т.г. Тогава около 10.30 часа в цех 120 на завод 3 стана запалване на различни барутни съставки. При аварията загинаха специалистът по производството на барути,  53-годишният  инж. Върбан Пешков, технически-директор на Завод 3, и 41-годишният настройчик Румен Райчев. Останалите 4 души, които са били в помещението, са успели да излязат през вратата. Все още инцидентът се разследва.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама