Награда „Златна ябълка” получи Казанлъшката болница

09:25, 02 юни 16 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Казанлъшката болница  „Д-р Христо Стамболски"  спечели наградата на Национална мрежа за децата "Златна ябълка 2016".  Отличието е признание за усилията, вложени от различни хора, организации и институции за подобряването на живота и благосъстоянието на децата в  България.

Призът на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски" бе връчен заради включването на социален работник от Центъра за обществена подкрепа в родилното отделение по програма на сдружение „Бъдеще за децата".

Социалният работник консултира родилките и поощрява  отглеждането на все повече деца в семейна среда. Работи се с най-вече с бъдещите майки, при които има риск от изоставяне на децата.  В болницата  се провеждат и курсове за бременни, където бъдещите родители се учат за това, което те трябва да правят след раждането на бебето.

Казанлъшката болница получи и дарение от сдружение „Бъдеще за децата" . Оттам подариха  завивки за кошарите на новородените бебета.

Наградата получи директорът на лечебното заведение д-р Кети Маналова. Статуетките на наградите тази година са изработени от ученици от Националната гимназия по приложни изкуства „Свети Лука“ в София. Те са дело на ученици от различни специалности и са изработени от различни материали – дърво, стъкло, метал, текстил, хартия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама