Пилотен завод отваря „Язаки” в Стара Загора

16:11, 22 юни 16 25 4114 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Японската компания „Язаки” ще започне пилотно производство на кабелно оборудване за автомобил в Стара Загора. Това стана ясно на пресконференция в Димитровград снощи, в която участваха кметът Иво Димов,изпълнителният директор  на Българска агенция за инвестиции (БАИ) Стамен Янев и  управителят на „Язаки“ България Рома Будриене.

Производството ще стартира през октомври в завод на площ от 7000 кв. м, където ще работят 250 човека.  „Язаки” е наела помещенията на  бившия „Практикер”  за период от 27 месеца с три месеца гратисен период, пише „Капитал”.  Тук ще се работи, докато бъде готов новия завод в Димитровград.  

Общо 100 млн. лева ще струва инвестицията на японската компания  в завода, който ще бъде изграден  край Димитровград.  Първата копка ще бъде направена през юли тази година. Очаква се новото предприятие да стане готово през  2017 г. Очакванията са работа да намерят над 3000 души. Пълният капацитет ще бъде достигнат през 2018 г.

Заводът край Димитровград ще се изгражда на терен от 64 хил. кв. м, със застроена площ 30 хил. кв. м, производствена част  19 хил. кв. м. За работещите ще бъде осигурен безплатен транспорт, на разстояние до 50 км.

До момента  „Язаки“ има два завода в България в Ямбол и Сливен, в които работят около 5000 човека.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама