Задържаха надзирател от затвора в Стара Загора

16:57, 24 юни 16 25 507 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Задържан е надзирател от затворническо общежитие към затвора в Стара Загора за поискан и приет подкуп от 250 евро, съобщиха от Окръжна прокуратура.

Днес 32-годишният В.А. е привлечен като обвияем за това, че при условията на продължавано престъпление и в качеството си на длъжностно лице, поискал и приел дар-парична сума, която не му се следва, като деянието е извършено чрез изнудване посредством злоупотреба със служебното положение – престъпление по чл. 302 т. 2 от Наказателния кодекс.

В хода на разследването е установено, че в периода от 21 юни - 24 юни 2016 г. В.А., като надзирател към затворническо общежитие, е поискал и приел парична сума от 250 евро от лице, което е изтърпявало наказание „лишаване от свобода“, за да наруши службата си и да му достави мобилен телефон с батерия и зарядно устройство. Иззети са веществени доказателства – сумата от 250 евро, предмет на подкупа, и мобилен телефон с батерия и зарядно устройство.

С постановление на наблюдаващия прокурор В.А. е задържан за срок от 72 часа. Предстои в понеделник, Окръжна прокуратура Стара Загора да внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо наздирателя.  

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама