Оставиха в ареста надзирател от затвора в Стара Загора, взел подкуп

14:42, 27 юни 16 25 1000 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Постоянна мярка „задържане под стража” постанови състав на Старозагорския окръжен съд днес за 32-годишния Веселин Александров.  Надзирателят от затворническо общежитие в Черна гора,  към затвора в Стара Загора, е обвинен за поискан и приет подкуп от 250 евро.

Александров е привлечен като обвияем за това, че при условията на продължавано престъпление и в качеството си на длъжностно лице, поискал и приел дар-парична сума, която не му се следва, като деянието е извършено чрез изнудване посредством злоупотреба със служебното положение – престъпление по чл. 302  ал. 1 от Наказателния кодекс. Наказанието за такова деяние е от 3 до 10 години затвор, уточни наблюдаващият прокурор Константин Тачев.

В хода на разследването е установено, че в периода от 21 юни - 24 юни 2016 г. Александров, като надзирател към затворническо общежитие, е поискал и приел парична сума от 250 евро от лице, което е изтърпявало наказание „лишаване от свобода“, за да наруши службата си и да му достави мобилен телефон с батерия и зарядно устройство. Иззети са веществени доказателства – сумата от 250 евро, предмет на подкупа, и мобилен телефон с батерия и зарядно устройство.

Съдебното заседание днес протече при закрити врати, заради използуването на специални разузнавателни средства при разследването.

Решението на съда може да се обжалва пред Апелативен съд Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама