Български младежи обмениха добри практики с младежката организация на ЕНП

14:33, 29 юни 16 / Политика 25 459 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Младежи от организациите на ГЕРБ в Стара Загора, Велико Търново и Хасково се срещнаха с председателя на Групата на младежката организация на Европейската народна партия в Брюксел Лиуш Кардосо. Срещата в Европейския парламент, бе организирана от евродепутата Ева Паунова, по чиято покана младежите са на работно посещение в Брюксел. Основна тема бяха ролята на младежките организации и инструментите им за влияене върху политическия процес.

„Обменът на добри практики и обратната връзка е ключова за подобряване на дейността  ни, затова  благодарим на колегите от младежкото ЕНП за продуктивната дискусия и съветите”, коментираха от българската група.

Българските участници представиха свои кампании и обсъдиха комуникационни стратегии с европейските си партньори. От своя страна представителите на младежкото ЕНП представиха основната дейност на организацията си, акцентирайки на успешната кампания за приемане от страна на Европейската комисия на Плана за работни места в Европа.

Младежите се срещнаха и с ръководителя на офиса на Европейския форум за млади иноватори (EYIF) Луи Папаеманюел, с когото обсъдиха съвместни дейности в сферата на иновациите и подпомагането на стартиращи български компании. Други основни теми на обсъждане бяха предприемаческите хъбове и насърчаването на дигиталното предприемачество, които са сред приоритетите на Ева Паунова. Европейският форум за млади иноватори е създаден през 2010 г. и е водещата организация за млади иноватори в Европа с мрежа от 500 000 контакти.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама