Американско семейство осинови две деца от Казанлък

15:10, 01 юли 16 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Американско семейство е осиновило братче и сестриче от Казанлък, съобщиха от фондация „Сийдър” в Града на розите. 

Момченцето е на 11 години, а  сестричката му на 7 години. Преди да заживеят в една от семейните къщи, управлявани от фондация „Сийдър”, двамата прекарват цялото си детство в различни институции за изоставени, срещайки трудности, за които децата на тяхната възраст дори не подозират. Двете деца се събират отново заедно през 2015 година, когато заживяват в една от къщичките в Казанлък. За тях това е само началото на голяма и щастлива промяна в живота им, обясняват от Фондацията.

През последната година, прекарана в къщата от семеен тип, двамата се чувстват спокойни, сигурни и обичани сред любящите грижи на екипа и своите приятели в къщичката. Двете деца веднага усещат топлината на домашния уют и започват да развиват много нови умения, стават по-самостоятелни и уверени в себе си и се научават да отстояват позициите си. С помощта на екипа съвсем скоро те започват да мечтаят и да вярват, че мечтите се сбъдват.  Тяхното най-силно желание е да си имат семейство – майка и татко, които да ги закрилят и напътстват, които винаги да са до тях и да запълнят голямата празнота, с която са живели през детството си досега.

И съкровената им мечта се сбъдва. Децата са осиновени от американско семейство, което има още 7 деца. За пръв път братчето и сестричето имат възможност да кажат с усмивка на лице „Това са нашите родители!“, за пръв път изпитват топлината на майчната целувка и сигурността на бащината прегръдка.

По повод заминаването им, децата и младежите от семейната къщичка и екипа на фондация „Сийдър”, подготвили специална изненада. Те  изработили картички с пожелания и поздравления. Децата  получили и тениски със снимка на своите приятели за спомен. Като подарък от България взели със себе си и любимата им книжка с български народни приказки и специални сувенири от Казанлък, които да им напомнят за времето, прекарано в града. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама