Нови 49 лични асистенти започват работа в Казанлък

12:15, 02 юли 16 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Подписани са нови 49 договора за предоставяне на социалната услуга „Личен асистент“ по проект „Независим живот в община Казанлък“.  Така общият брой на жителите на Общината, които ще ползват услугата стана 92.

Проектът е на обща стойност 499 765 лева и е с продължителност  22 месеца. Договорът за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ е в рамките на новия програмен период на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Потребителите на социалната услуга са лица с увреждания и техните семейства, хора над 65-годишна възраст с ограничения или в невъзможност за самообслужване.

Личният асистент предоставя качествена, гъвкава и надеждна услуга в домашна среда за организиране и осъществяване на дейности, които осигуряват грижи за ежедневните хигиенно-битови потребности. Различни консултанти по проекта съдействат обгрижваните лица да получават здравна, социална, юридическа и административна подкрепа.

Видът и продължителността на услугите се осъществяват съгласно ежемесечен индивидуален план за всеки потребител, който се актуализира на всеки шест месеца.

За предоставянето на почасовите услуги в рамките на проекта, потребителите не заплащат месечни такси.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама