Оценяват проекта за технически колеж в Казанлък

07:10, 08 юли 16 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Акредитационна комисия заседава в Казанлък, за да оцени проекта на община Казанлък и Технически университет  (ТУ) София за създаването на Технически колеж в града. Начело на Експертната група, вклюваща водещи учени от четири универститета,  назначена от Националната агенция за оценяване и акредитация, е проф. дтн Николай Минчев. Наблюдаващ процедурата от Постоянната комисия по технически науки към Националната агенция за оценяване и акредитация е проф. д-р Георги Вълчев.

Комисията посети потенциалната сграда за колежа – на Професионалната гимназия по строителство в града, която Министерството на образованието и науката предоставя за проекта.

Учените се срещнаха и с представители на ръководствата на „М + С Хидравлик“АД и „Арсенал“АД като лидери на големия бизнес в региона - потребители на кадри в  сферата на машиностроенето и хидравликата. Експертната група получи категоричните им уверения, че ще съдействат с предоставяне на собствено оборудване за обучение, със собствена площ за практикумите на колежа и ще участват в изграждането и поддръжката на материално – техническата база. От бизнеса изтъкнаха близкото си сътрудничество с възпитаници на Професионалната гимназия “Иван Хаджиенов”  в Казанлък, където се работи по проекта за  дуално обучение.

В резултат на своето посещение в град Казанлък Експертната група готви положителен доклад за създаването на Технически колеж - Казанлък към Технически университет – София, който ще бъде внесен за разглеждане в Акредитационния съвет на Националната агенция за оценяване и акредитация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама