Димитър Танев от РБ : Борим се за трети резултат

18:51, 18 юли 16 / Политика 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дни преди да започне обсъждането на номинациите за кандидат-президентската двойка на Реформаторския блок Димитър Танев, народен  представител от Реформаторски блок, заместник председател на Комисията по бюджет и финанси и заместник председател на ПП ДБГ проведе шест работни срещи с партийни лидери, активисти и симпатизанти на Блока в Чирпан, Братя Даскалови, Стара Загора, Раднево, Казанлък, Николаево, съобщиха от офиса на депутата. 

Танев  дискутира основно състоянието и живота в партийните структури, както и готовността им за президентските избори.

Кандидатът на РБ трябва да е граждански активен и политически грамотен с ярък интелектуален потенциал, но конкретни имена преди обсъждането на Изпълнителен съвет не коментира. Той постави задача да се хвърлят всички усилия и да се преборят за трети резултат в кандидат-президентската надпревара. Партийните лидери демонстрираха готовност за работа и поставиха в центъра на приоритетите на бъдещия президент теми като сигурност и миграция, борба с корупцията по високите етажи.

Антикорупционният закон трябва да бъде приет окончателно на второ четене най-късно до края на септември и в бюджета за 2017 година да бъдат заложени средства за новия орган за борба с корупцията, сподели парламентаристът.

Той беше категоричен, че ПП ДБГ като най-голям и стабилен партньор в коалицията Реформаторски блок е поел ангажимент извън РБ друг десен формат да няма. Докато десните сме обединени в РБ и работим честно и активно, всякакви слухове за смъртта на Блока са силно преувеличени, каза Танев пред старозагорските членове на партията си.

Той обсъди някои инфраструктурни проблеми с хората от малките общини и обеща помощ за НПО, които се готвят да кандидатстват по европроекти. Поздрави бизнеса и училищата от Стара Загора, които започват проекти по дуално образование и изрази надежда, че реформите, които сега започват в МОН, са реформи за много години напред.

На път за Казанлък Димитър Танев поднесе цветя пред паметника на Васил Левски в Стара Загора по случай 179 години от рождението му. Той не пропусна и да отбележи, че днес е и годишнина от смъртта на Стефан Стамболов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама