Подобряване качеството на образованието обсъждаха в Стара Загора

09:47, 20 юли 16 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съвременните методи в образованието и прилагането им,  обсъдиха на среща в Търговско-промишлена палата Стара Загора представители на бизнеса, Общината, Тракийски университет, на училищното образование и неправителствени организации.

На форума Вера Петканчин и Сетослав Маниилов представиха представиха програмата на Джуниър Ачийвмънт България за повишаване  качеството на образованието,  чрез навлизане на повече практически ориентирани програми, които правят реалната връзка между образованието и бизнеса.

Основните направления, в които работи организацията, са три: развитие на уменията и познанията на младите хора в сферите на предприемачеството, финансовата грамотност и кариерното развитие. Предлагат набор от над 20 различни програми и инициативи (състезания, конференции, обучения), предназначени за всички възрастови групи - от 6-годишни до студенти. Програмите могат да се преподават в училище от учител, който предварително е преминал обучение, като учителят може да бъде подпомаган от представител на бизнеса, който като доброволец консултант влиза в класната стая, за да сподели своят професионален опит и да разкаже за професията си. Инициативите на организацията са или свързани с конкретна програма, която се прилага в училище, или са самостоятелни и отворени за всеки млад човек.

„Обсъдихме възможностите за партньорство с организацията, Търговско-промишлената палата, както и между всички участващи в срещата организации за подобряване качеството на средното и висше образование”, коментира Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлена палата Стара загора.  По думите му са дискутирани възможностите за партньорство при обучения по предприемачество, професионално образование и за включване на Стара Загора в кампаниите „Мениджър за един ден”, „Седмица на предприемачеството”, както и в други инициативи на компанията.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама