Търсят ученици желаещи да изучават китайски език в Стара Загора

13:44, 20 юли 16 25 801 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Все още има свободни места, за прием след 7-ми клас,  в паралелката с интензивно изучаване на китайски език в Средно общообразователно училище  (СОУ)"Максим Горки" в Стара Загора, за учебната 2016-2017 г. В нея като профилиращи предмети освен китайски език, от девети клас се изучава като втори чужд език английски, а от единадесети клас - трети чужд език - руски.

Учебниците за VІІІ-и и следващите класове по китайски език са безплатни, осигурени от Институт "Конфуций", съобщи директорът на учебното заведение Мариана Пенчева. Учениците се обучават от двама  учители с китайска националност.

СОУ "Максим Горки" е най-старата езикова гимназия в Стара Загора, позната като Руската гимназия. Ежегодно училището осъществява прием след завършен VІІ-и клас, с профил "Чуждоезиков", с интензивно изучаване на руски, английски, испански, а от две години - и китайски език. Гимназията е едно от четирите учебни заведения в страната, в които се извършва обучение по китайски език.

Училището осигурява и целодневно обучение по китайски  език в т.нар. "занималня". Изучаването на езика дава възможност на учениците да участват в конкурси и състезания, които носят стипендии и осигуряват възможност за пътуване за езикова практика в Китай. Те могат да участват и в обмен с ученици от руския град Санкт Петербург, които интензивно изучават китайски език, уточняват от училището.  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама