Депутатът Димитър Танев недоволен от забавена Наредба

16:14, 23 юли 16 / Политика 25 455 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Старозагорският депутат от Реформаторския блок  Димитър Танев изрази недоволство от забавена с 9 месеца наредба за енергийните дружества с държавно участие, съобщиха от офиса на народния представител.

Като заместник-председател на „Движение България на гражданите“ и на бюджетната комисия в парламента, Танев настоява и за публично оповестяване и оптимизиране на разходите в енергийните дружества с 50 и над 50 на сто държавно или общинско участие в капитала.

 Още през февруари депутатът е поискал информация от Министерство на енергетиката за закъснението на документа, който трябваше да е готов през октомври 2015 г. Тогава Танев призова да бъде записано и 10% съкращаване на разходите, както и предвиждане на санкции за неизпълнение на това задължение.

„Въпреки изготвения проект на Наредбата, качен за обществено обсъждане на 09.03.2016 г., провелия се парламентарен контрол, изпратеното от мен писмо с конкретни предложения и поетия ангажимент в най-кратки срокове тя да бъде обнародвана и да влезе в сила, няколко месеца по-късно все още няма готов  нормативен акт”, коментира Танев.

По думите му той ще следи за съдържанието на акта, както и дали е спазено обещанието за 10% съкращаване на разходите в сектора и по-ефективен контрол.

                         

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама