На семеен кулинарен празник събраха старозагорци

16:42, 25 юли 16 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стотици старозагорци се включиха в инициативата „Да се храним заедно”, организирана от Coca-Cola Chill & Grill в  Стара Загора.

В парк „Александър Стамболийски” вчера дойдоха семейства от Града на липите, за да участват в празника. Най-много се радваха малчуганите, за които бяха организирани  разнообразни забавления. В специално куклено шоу, водни игри, джага, и много спортни активности участваха на-малките жители на Стара Загора.

Посетителите имаха възможност да се насладят на изкусителните грил-творения на Сандра Алексиева, Ани Шакарян, Ваня Георгиева и Даниела Колева, всяка от които демонстрира нова и интересна рецепта, създадена специално за събитието. Сандра Алексиева приготви апетитни гриловани шишчета от скариди с мед и лимон; Ани Шакарян изненада с мариновани агнешки котлети с марокански кус-кус и грилован ананас, чуки и фенел; Даниела Колева показа майсторска рецепта за мариновани свински ребра на грил с летни зеленчуци; а Ваня Георгиева приготви лятна интерпретация на ципура на грил с табуле.

Кулинарите изненадаха посетителите както с майсторски демонстрираните рецепти, така и със специално организирано състезание за зрителите в публиката, които бяха поканени да се включат в приготвянето на ястията под тяхното ръководство. Две очарователни млади майки бяха сред най-активните участници в готвенето и заедно с Ани Шакарян и Ваня Георгиева приготвиха мариновани пилешки бутчета с горчичено-меден дресинг в комбинация от зеленчукови шишчета на грил. С големи усмивки и добро настроение дамите се впуснаха в надпреварата за голямата награда  – вечеря в небето. След края на инициативата „Да се храним заедно” победителите от кулинарните надпревари във всеки град ще имат възможността да преживеят една незабравима вечеря в небето, с панорамна гледка от София, на 11 септември 2016 г. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама