Избраха ново ръководство на БСП в Старозагорско

08:32, 27 юли 16 / Политика 25 492 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ново Изпълнително бюро бе избрано на заседание на Областния съвет на Българската социалистическа партия  по предложение на председателя Румяна Динева.

„За да има активна партийна дейност и  развитие на политическите процеси в региона  важно е всяка община да има свои представители в ръководството,  които да защитават интересите на хората по места и  да работят в полза на обществеността ”, коментира Динева.

Тя ще има трима заместници: Даниела Лекина, която е и зам.-председател на Общинския съвет Стара Загора, ще е с ресор „Партийна дейност и идейно политическа работа”; Пламен Караджов, председател на Групата съветници на Левицата в Казанлък, ще отговаря за „Местната власт и местните политики” и лидерът на социалистите в Гълъбово Светла Боянчева, шеф на местния парламент, ще отговаря за ресор „Връзка със структурите на гражданското общество и коалиционната политика”.

Областното ръководство ще има и двама секретари: Веселин Калчев, председател на общинската организация на БСП в Братя Даскалови с ресор „Младежка политика” и  Иванка Димитрова, председател на общинската организация  на БСП в Гурково, която ще отговаря по организационните въпроси.

Членове на бюрото  са лидерите на социалистите в Чирпан – Стайко Генов, в Николаево – Пенка Генчева, в  Раднево – Мариана Тотева, в Павел Баня – Атанас Пъдев и в Мъглиж – Дияна Янева.

Заседанието на областните социалисти излъчи и предизборен щаб за предстоящите президентски избори с ръководител Румяна Динева. Заместник-председатели на щаба са депутатите  Драгомир Стойнев и Георги Гьоков. В състава му влизат 25 души от 11-те общини - юристи, икономисти, инженери, предприемачи, учители, спортисти, експерти в социалната  сфера и др. Скоро ще приключат и  общинските форуми в областта за номинации  на кандидати за президент. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама