Изгоря 450 дка млада гора над Стара Загора

10:31, 27 юли 16 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 450 дка млади дръвчета са изгорели при снощния пожар над Стара Загора, съобщи инж. Петър Заяков, шеф на Регионална дирекция по горите. 

Това са площите залесени през 2010 -2011 година с бор, кедър, дъб и акация,  след големия пожар на същото място  три години по-рано. „Сега трябва да залесяваме отново”, поясни инж. Заяков. Изгорели са и 50 декара със сухи треви и храсти.

Огънят лумна вчера около 16 часа по пътя за „Дъбрава” в дере със сухи храсти и отпадъци. След това е обхванал и новозалесените райони.

В борбата с огнената стихия се включиха седем противопожарни автомобила от Стара Загора, Казанлък, ТЕЦ „Марица-изток 2” и ТЕЦ „КонтурГлобал Марица-изток 3”. В гасенето участваха и служители на Регионална дирекция на горите с високопроходима техника. Зам.-кметът Йордан Николов също пристигна на мястото. Пожарът бе потушен около 22.40 часа.

На място в момента дежурят два противопожарни автомобила и два екипа от горски служители. Ще бъде извършен и оглед, за да се установят причините за пожара.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама