Корнелия Нинова от Бузлуджа: Дошло е време за съпротива

14:50, 30 юли 16 / Политика 25 619 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Дошло е време за съпротива социалисти, дошло е време да поведем хората напред”,  призова от Бузлуджа председателят на БСП Корнелия Нинова. По думите й България трябва да е на почтените хора, а престъпниците да са в затвора.  „Дошло е време, така единни и силни да се обърнем към хората и да им кажем:Ние сме до Вас”, допълни  Нинова.

Над  50 хиляди членове и симпатизанти на БСП се събраха на Историческа поляна под връх Бузлуджа, за да участват в тържествата по повод  125 години от създаването на организираното социалистическо движение. Тази година съборът е под надслов „За България, която обичаме".

„Предстои ни да изберем президент на републиката. Във времена на война, противоречия, сблъсъци в света, в Европа, на Балканите, заплахи, тероризъм и мигрантска вълна - в такъв момент нека да изберем не послушкото на ГЕРБ, на едрия капитал и чуждите интереси, а човек, който да бъде страж, който да бъде пазител на сигурността, да гарантира мира, да е показал с живота си, че може с твърд характер и с твърда ръка да брани българския национален интерес и на Изток, и на Запад”, каза пред мнохилядното множество председателят на БСП. „ Нека да подкрепим за президент този родолюбец, който ще получи подкрепата на всички леви и прогресивни сили в България и който е доказал, че има сърце за малкия човек”, допълни Нинова.

„Да вземем тази победа за България”, призова тя под бурните аплодисменти на присъстващите. След това всички запяха „Моя страна, моя България”.

„Ще има общ кандидат за президент на Ллевицата”, каза по-рано пред журналисти Нинова. По думите и на 14 август ще обявят имената на кандидат-президентска двойка, която ще бъде подкрепена от БСП, АБВ,  „Движение 21” и още няколко леви партии.

На събора пристигна и председателят на ПЕС Сергей Станишев. Той обаче не се качи на трибуната, а остана сред множеството.  „Искам да се видя с повече хора”, обясни експредседателят на БСП.  Сред хората на официалната трибуна липсваше и доскорошният председател Михаил Миков.

На събора бе връчена наградата за политическа журналистика и публицистика  „Георги Кирков”. Тази година нейни носители са Крум Василев и Светлана Микова.

„Ще гледаме на Запад и на Изток, и даже към Далечния Изток, където социализмът се възражда”, каза 91-годишният Крум Василев. „Имам една заръка към Корнелия Нинова-като усетите, че във Вашия екип някой бърка крачките, моментално го жертвайте”, поръчаа дългогодишният социалист, след като цитира част от стихотворението на Маяковски „Ляв марш”.

И на празник, като на празник. След края на официалната част хората се отдадоха на веселба с топла скара и студена бира. 

Настроението подгряха гайдарите от  формация „Орфикус”, дуо „Родопи” и  група „Белканто", а сле речите музикалната програма продължи с изпълнения на  Георги Христов, Михаела Маринова, Йордан Здравков и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама