Въвеждат пръстови отпечатъци в УМБАЛ „Киркович” в Стара Загора

10:22, 05 авг 16 25 437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Старозагорската УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“  е включена в проекта за изграждане на Регистрационна система за здравноосигурителни събитията при изпълнителите на медицинска помощ, съобщиха от Националната здравно осигурителна каса (НЗОК). Лечебното заведение е едно от двадесетте пилотно включени, отчели най-голям брой хоспитализации през 2015 г.

Регистрационната система ще бъде внедрена поетапно, като тази година тя ще се прилага в лечебните заведения за болнична помощ. Вече тече  двумесечният период,  в който болниците трябва да се приведат в техническа готовност за ползване на системата. В  УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“  ползването на пръстови идентификатори трябва да започне от средата на септември т.г.

За подготовката и въвеждането в експлоатация на пръстовите идентификатори в пилотните болници ще помагат обучени експерти от НЗОК.

Старозагорски специалисти участваха вчера в семинар посветен на тестовото внедряване в реални условия на Регистрационната система за здравноосигурителни събития при изпълнителите на медицинска помощ. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама