Драгомир Стойнев: БСП вече е на терена, търсим гражданска подкрепа

16:53, 24 авг 16 / Политика 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„БСП вече е на терена, ние сме готови и търсим гражданска подкрепа. За съжаление нямаме противници, няма излъчена кандидатура на друга партия”, заяви в Стара Загора Драгомир Стойнев, депутат ат Коалиция „БСП лява България” и член на Изпълнителното бюро на БСП.

По думите му БСП първа започва да се отваря към гражданското общество и това е пътят, по който трябва да върви.

Стойнев обяви, че в Стара Загора днес е създаден пърият Инициативен граждански комитет за подкрепа на ген. Румен Радев като кандидат за президент.  В него влизат над 25 личности с авторитет в образованието, спорта, националната сигурност и отбрана, културата и здравеопазването. Те заявяват, че застават зад кандидатурата на ген. Румен Радев за президент, водени от разбирането, че на България и българското общество са им нужни връщане на авторитета и силата на президентската институция; единение на нацията около стожер, който да е гарант за стабилността на политическите процеси вътре в страната; балансирана и уравновесена фигура, която да отстоява националния интерес в променящата се геополитическа конфигурация.

 „Моделът на политическото инженерство приключи, няма как енергията на избирателите да бъде насочвана и употребявана чрез скрити договорки, независимо на коя сила симпатизират“, каза още Стойнев. Той заяви, че не вижда интрига в решението на Изпълнителното бюро  от вчера, според което БСП иска широка гражданска инициатива зад кандидатурата на ген. Румен Радев, а не коалиционен формат с АБВ. Според него много по-добър е форматът, в който наред с политически партии зад генерал Радев да застанат организации и структури на гражданското общество. По думите на Стойнев БСП много точно следва стъпките, обещани от последния конгрес – промяна, нова политика, отваряне на партията към гражданското общество, към професионални, неправителствени организации, граждански обединения.

Според другия старозагорски депутат Георги Гьоков, левите ще се обединят зад кандидатурата на ген. Радев и без подкрепата на АБВ.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама