Димитър Танев:Фатално късно е за разговори с ГЕРБ

13:55, 25 авг 16 / Политика 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Готови сме за силно представяне на Реформаторския блок и целим постигането на балотаж. Проучването ни показа категоричното мнение на хората – над 70 % считат, че Реформаторският блок трябва да има единна самостоятелна кандидатура. За разговори с ГЕРБ е фатално късно. С тях ще сме конкуренти и на тези избори”, коментира старозагорският депутат Димитър Танев, който е и заместник-председател на „Движение България на гражданите” (ДБГ). 

По думите му профилът на кандидата трябва да е граждански и затова и позицията на ДБГ е била подкрепа за проф. Минеков, издигнат от  20 интелектуалци. „В негово лице виждаме автентичната гражданска кандидатура на уважаван творец и така даваме знак за мястото на интелектуалците и хората на културата в българската политика –гласът им трябва да се чува”, поясни депутатът.

Според него процесите в ляво са естествен ход на разделение. „АБВ постоянно даваше ултиматуми, показваше непрозрачност още като бяха в правителството. Лидерът им говори едно, депутатите правят друго, министърът им правеше трето и аз очаквам катастрофален резултат на левицата”, обясни Димитър Танев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама